FLORISTISCHE WERKGROEP TWENTE - FLORON district7

Publicaties


De FWT geeft sinds 1990 de Nieuwsbrief FLORON-FWT uit, waarvan 24 nummers zijn verschenen. Sinds maart 2003 is de naam veranderd in Hypericum.

Hypericum is, evenals zijn voorganger, bedoeld voor de leden van de Floristische Werkgroep Twente en de waarnemers van FLORON, district 7 (Twente e.o.).

De inhoud wordt hoofdzakelijk gevormd worden door mededelingen op het terrein van de botanie in Twente. Maar grensoverschrijdingen zijn niet uitgesloten. Zowel uitstapjes naar andere takken van natuurstudie als verhalen over buitenlandse natuurbelevenissen zijn welkom. Bijdragen van lezers worden op prijs gesteld.


De op internet gepubliceerde artikelen zijn eerder verschenen in Hypericum / Nieuwsbrief FLORON-FWT. In de volgende gevallen zijn er wijzigingen aangebracht.
  • Typfouten zijn verbeterd en de opmaak is soms aangepast.
  • Als het artikel (meestal in gewijzigde vorm) in Gorteria is gepubliceerd, wordt dat vermeld.
  • Met ingang van Hypericum 6 wordt de naamgeving aangehouden van editie 23 van Heukels' Flora van Nederland (Meijden 2005). De eerder gangbare naam staat eventueel als synoniem tussen [ ] vermeld.
  • Met ingang van Hypericum 20 wordt de naamgeving aangehouden van de laatste editie (24ste) van Heukels' Flora van Nederland (Duistermaat 2020). De eerder gangbare naam staat eventueel als synoniem tussen [ ] vermeld.

Redactie

Wytze Boersma (districtsco÷rdinator FLORON), Zwaluwstraat 34, 7491 CX Delden.
E-mail: Wytze Boersma

Otto Zijlstra (districtsteam FLORON), Distelbrink 1, 9413 CG, Beilen.
E-mail: Otto Zijlstra

Pieter Stolwijk (co÷rdinator Floristische Werkgroep Twente), Oldenzaalsestraat 2 app.16, 7511 DR Enschede; 053-4355451.
E-mail: Pieter Stolwijk

E-mail: Redactie FWT-FLORON